Erős Áki

Csípős paprikák és egyéb zöldségek termesztéséről. Kertészkedés kevés gasztroval.

Facebook

Friss topikok

  • Dr. Kovács Tibor: A balzsamkörte, keserű dinnye, keserű tök, keserű uborka egy nagyon hasznos növény a vércukor szin... (2018.02.08. 13:19) Tavasz-sűrítmény
  • C4rmin3: ...az E bEtűk azt jElEntik, hogy utána kénE nézni hogy mit is jElEntEnEk!!! Sok tErmészEtEs(!) szí... (2013.09.13. 19:32) Antipista
  • adnrew: hello énis ajkai vagyok 10 napja raktam el a Trinidad Scorpion Butch T magokat és még semmi. Csak ... (2013.04.29. 18:23) Ajka, part 3.
  • mrgarris0n: Kösz :) aztán kiderült, hogy 3-4 hetet is simán kibír. (2012.08.13. 12:56) Geri habanero csatnija
  • kkristof1: Köszi szépen. (2012.07.27. 15:38) Bonchik mostanság

2012.08.13. 16:39 bazarimajom

Ajka, part 3.

Üdvözlet ismét Ajkáról!

Lassan véget ér a nyár s jön a paprika szüretelési szezon. Aki szorgos volt és szépen gondozta őket, bőséges termésre számíthat, szerencsére közéjük tartozom :D Persze a gondozást nehéz másik városból csinálni úgyhogy ezúton köszönöm faternak a minden napi locsolást és hogy néha megkapálta őket!
Az iszonyatos szárazság ellenére igencsak jól tartják magukat, messze felülmúlják az elvárásaimat az egzotikusabb fajták. Annak ellenére hogy cserépbe ültettem ki őket egész méretesre nőttek, kb 70-80 centi magasak és hasonlóan szélesek is. Ami tanulság van az idei évre vonatkozólag az az hogy túl közel lettek elásva és így ha minimális mértékben is de takarják egymás elől a fényt. Így minden összeér mindennel, nem fogok meglepődni ha jövőre mindeféle hibridek lesznek :) Aki teheti tövenként 1nm-t szánjon rá a földből és még egyszer annyit közöttük. Ez főleg majd jövőre lesz érvényes amennyiben sikeresen áttelelnek.
Pár hete kaptak egy kis pétisót, ami jótékony hatással volt mindenre, nemtudom hogy ettől-e vagy maguktól is ennyi termést hoztak volna de szerintem durva mennyiség van mindenen. Eddig csak 1-2-t szedtem mindenből mert csak annyi érett be, az elkövetkező pár hétben fog minden rendesen megérni. Erőben mindegyik ott van, de durvábbra számítottam, bár azt hozzá kell tenni hogy rendes teljes termést még nem kóstoltam, mert mindegyikből egy kis csökevény ért be először és azokat se egyben hanem vékony szeletekben kóstoltam csak. Azt nem tudom hogy ez összefüggésben van-e az erősséggel de gyanítom hogy igen. Valamikor a héten sort kerítek arra hogy egy nagát (a baloldaliról van szó) elfogyasszak, az élményről majd írok pár sort :)
No, egy posztnak is kép a vége :D csemegézzetek. Szokás szerint az alján vannak az újabbak vagy itt megtalálhatók az ezen a hétvégén készült képek külön albumban.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://erosaki.blog.hu/api/trackback/id/tr454710132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoidberg 2012.08.17. 07:22:16

Nagyon jó képek készültek! Gratulálok a terméshez! ;)

adnrew 2013.04.29. 18:23:36

hello énis ajkai vagyok 10 napja raktam el a Trinidad Scorpion Butch T magokat és még semmi.
Csak érdeklődni szeretnék, hogy ha nem kelnek ki akkor tudnék e tőled venni.
süti beállítások módosítása