Erős Áki

Csípős paprikák és egyéb zöldségek termesztéséről. Kertészkedés kevés gasztroval.

Facebook

Friss topikok

  • Dr. Kovács Tibor: A balzsamkörte, keserű dinnye, keserű tök, keserű uborka egy nagyon hasznos növény a vércukor szin... (2018.02.08. 13:19) Tavasz-sűrítmény
  • C4rmin3: ...az E bEtűk azt jElEntik, hogy utána kénE nézni hogy mit is jElEntEnEk!!! Sok tErmészEtEs(!) szí... (2013.09.13. 19:32) Antipista
  • adnrew: hello énis ajkai vagyok 10 napja raktam el a Trinidad Scorpion Butch T magokat és még semmi. Csak ... (2013.04.29. 18:23) Ajka, part 3.
  • mrgarris0n: Kösz :) aztán kiderült, hogy 3-4 hetet is simán kibír. (2012.08.13. 12:56) Geri habanero csatnija
  • kkristof1: Köszi szépen. (2012.07.27. 15:38) Bonchik mostanság

2012.02.15. 18:35 Akocka

Megfázás esetén kérjük olvassa el ezt a posztot, vagy kérje ki Erős Áki és Szent-Györgyi Albert véleményét

Megfázás esetén nem kell egyből antibiotikumért rohanni. A szervezeted dolgozik az ügyön, és könnyen segíthetsz is neki, méghozzá természetes módon.

Főzz teát a következő növényekből: csalán, kamilla, hársfa, bodza, ánizs, citromfű. A kakukkfű is jó a nyavalyádra, de engem személy szerint a hányinger kerülget tőle. Ez nem élvezeti tea! Az íz kedvéért még tehetsz bele borsmentát is, de a cukrot felejtsd el. Ha finnyás vagy, és nem ízlik, akkor esetleg pár csepp mézet és citromlevet tehetsz bele. Pár perc áztatás után szűrd le, és igyál legalább egy, de inkább két bögrével.

Amíg a teafüvek áznak a vízben, pucolj meg pár gerezd fokhagymát. Ezt akár rögtön el is rágcsálhatod, de apró darabokban a teával is lenyelheted. Erősen fertőtlenít, az allicin névre hallgató vegyülete bünteti le a bacikat.

Végül egyél csípős paprikát, amennyit csak tudsz. A kapszaicintól rögvest megindul a taknyod, felgyorsítja a tisztulást. Izzasztó hatású is, ami ugyancsak jót tesz most neked.
A paprika ezen kívül rengeteg C-vitamint tartalmaz, a citromot simán lealázza ilyen téren. Ez különösen erősíti az immunrendszert, megfázás esetén igyekezz legalább 3 grammot bevinni naponta, ami alsó hangon is nettó 1kg paprika elfogyasztását jelenti. Arra azért ügyelj, hogy a C-vitamin 60 fokon már elkezd bomlani, szóval legjobb, ha nyersen harsog a fogad alatt.

Egyél egy papeszt az apa kedvéért, egyet az anya kedvéért, egyet az én kedvemért, és egyet Szent-Györgyi Albert kedvéért is. Mindegyik mellé igyál egy bögre teát, és egyél fokhagymát is. Ígérem másnapra már jobban leszel, de az se baj, ha 3-4 napig pörgeted magad ezen a kúrán.

2 komment

Címkék: tanács chili megfázás


A bejegyzés trackback címe:

https://erosaki.blog.hu/api/trackback/id/tr34114422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zacc 2012.02.18. 15:16:17

Remek recept! Egy plusz tanács: ha a megfázáshoz vírusos eredetű fertőzés is párosul (pl. torokfájás), akkor kítűnően lehet egy kis pálinkával kezelni ;) Nekem mindig bejön!

Akocka 2012.02.18. 22:13:18

@Zacc: No igen, ezt az adalékot kifelejtettem, mea culpa. De a pálinka rengeteg egyéb más nyavalya ellen is felettébb hatásos: fogfájás, étvágytalanság, álmatlanság, különböző frusztrációk, szexuális zavarok, stb.

Örülök, hogy erre jártál, és megtiszteltél hozzászólásoddal, és ilyetén formán is felavattad a blogot. Jutalmad egy 7 féle paprikafajtából álló vegyes magcsomag.
süti beállítások módosítása