Erős Áki

Csípős paprikák és egyéb zöldségek termesztéséről. Kertészkedés kevés gasztroval.

Facebook

Friss topikok

  • Dr. Kovács Tibor: A balzsamkörte, keserű dinnye, keserű tök, keserű uborka egy nagyon hasznos növény a vércukor szin... (2018.02.08. 13:19) Tavasz-sűrítmény
  • C4rmin3: ...az E bEtűk azt jElEntik, hogy utána kénE nézni hogy mit is jElEntEnEk!!! Sok tErmészEtEs(!) szí... (2013.09.13. 19:32) Antipista
  • adnrew: hello énis ajkai vagyok 10 napja raktam el a Trinidad Scorpion Butch T magokat és még semmi. Csak ... (2013.04.29. 18:23) Ajka, part 3.
  • mrgarris0n: Kösz :) aztán kiderült, hogy 3-4 hetet is simán kibír. (2012.08.13. 12:56) Geri habanero csatnija
  • kkristof1: Köszi szépen. (2012.07.27. 15:38) Bonchik mostanság

2012.08.13. 12:50 Akocka

Geri habanero csatnija

geri_csatnija_1344854877.jpg_960x720

Hozzávalók:
1 őszibarack-konzerv (kicsi lé is, vagy érett barackok)
kb 15 dkg melasz
5-6 dkg mustár
kevés ecet
kb 10 dkg nádcukor
1 paprika (édes)
2 evőkanál füstölt só
bors
pirospaprika
és amennyi habanerot akarsz (legalább 2-3, ajánlott chocolate habi)

Botmixerrel egybepépeled et voilá. Igazándiból ezek nem kőbe vésett mennyiségek, közben kell kóstolgatni - ha ilyen füstös-édeskés BBQ szósz-szerű íze van, akkor fasza, és mehet bele a habanero, kimagozva, feldarabolva. Még egy kis pépelés, és mehet az üvegbe.
Nem tudom meddig áll el, hűtőben 1 hetet biztos.

 

1 komment

Címkék: gasztro szósz


A bejegyzés trackback címe:

https://erosaki.blog.hu/api/trackback/id/tr684709825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrgarris0n 2012.08.13. 12:56:15

Kösz :) aztán kiderült, hogy 3-4 hetet is simán kibír.
süti beállítások módosítása