A chiliolaj remek kiegészítője salátáknak, tésztáknak, pácolt húsoknak, szószoknak. Én leginkább pirítóssal habzsolom.
Házilag is könnyen elkészíthető. A gugliba a gyors módszerről találsz főleg leírásokat: felmelegíted, beleteszed, állni hagyod, 1-2 nap múlva fogyasztod. Én nem így jártam el.
Az alapötlet, mint megannyi más esetben, az ágyas pálinkától jött. Fogtam a paprikákat (1 naga, 1 csokis habi, 3 jamaikai) felaprítottam és beleraktam az olíva olajba, amit hagytam szobahőmérsékleten. Hozzáraktam még egy gerezd felszeletelt fokhagymát is. De egyébként rakhatsz bele ánizst, friss zöldfűszereket, gyömbért, stb.
Utána féltsd be valahova pár hónapig, az idő kezelésbe veszi. Én körülbelül fél éve készítettem el. Kissé opálossá vált. Az íze remek. Eléggé csínyján kell bánni vele, de végülis ez volt a cél.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.